Powered by WeCell
0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Alles wat je moet weten over refurbished.

  • Geplaatst op
  • Door Simran Singh
  • 0
Alles wat je moet weten over refurbished.

Jaarlijks worden er meer dan 1.5 miljard smartphones geproduceerd en meer dan 50 miljoen ton aan elektronica weggegooid. De schade die dit veroorzaakt aan onze prachtige aarde is immens groot. Er is echter een manier om milieubewust te consumeren terwijl je ook nog eens geld bespaart, namelijk refurbished! Dus stop met het te veel betalen voor elektronica, en begin vandaag nog met het redden van de aarde!

 

“Maar wat is refurbished nou precies?”

Er bestaan veel misconcepties over refurbished elektronica. Dit is niet zo gek, gezien het feit dat de grote fabrikanten liever niet hebben dat mensen gereviseerd kopen in plaats van nieuwe telefoons. Dus hoe zit het nou precies met deze nieuwe trend?

 

Gereviseerde devices zijn apparaten die niet als nieuw verkocht meer mogen worden. Dit houdt dus in dat het devices zijn die of door een klant binnen 14 dagen geretourneerd zijn (het overgrote deel van gereviseerde devices valt onder deze categorie), of al enige tijd gebruikt zijn door de klant en vervolgens zijn ingeruild. Het is echter niet hetzelfde als een tweedehands toestel. Bij een tweedehands toestel wordt het toestel niet gereviseerd en gecontroleerd op meer dan 50 punten. Dit maakt het kopen van een tweedehands toestel behoorlijk riskant. Want je weet immers niet of zo’n toestel ernstige beschadigingen heeft. Ook krijg je meestal geen garantie bij een tweedehands toestel.

 

Bij refurbished elektronica heb je deze problemen dus niet. Gereviseerde devices zijn dankzij een volledige opknapbeurt weer zo goed als nieuw waardoor ze een tweede leven krijgen. Deze toestellen worden voordat ze worden verkocht op meer dan 50 punten gecontroleerd door robots. Waar nodig, worden er ook onderdelen vervangen, zodat het device van binnen in top conditie is. Handig om te weten is dat de accu bij de meeste toestellen wel vervangen wordt. Dit heeft te maken met het feit dat accu’s na enige gebruik al snel aan kracht verliezen.

 

“Wat zijn de verschillende product condities?”

Omdat gereviseerde toestellen al een eerdere eigenaar hebben gehad komen deze devices in verschillende gradaties. Over het algemeen zijn de toestellen verdeeld in drie gradaties:

- Zo goed als nieuw

- Licht gebruikt

- Gebruikt

 

Deze categorieën zijn gebaseerd op de hoeveelheid gebruikssporen aan de buitenkant van de devices. Devices die vallen onder de zo goed als nieuw categorie hebben meestal geen zichtbare gebruikssporen. Dit zijn dan ook toestellen die de hoogste prijs hebben in de refurbished markt maar toch nog een stuk goedkoper zijn dan volledig nieuwe telefoons. Licht gebruikte telefoons hebben enkele kleine zichtbare gebruikssporen. Het gaat hierbij meestal om niet meer dan een of twee krasjes die goed te bedekken zijn met een beschermhoes. Licht gebruikte toestellen schelen je meestal enkele tientallen euro’s in vergelijking met de devices uit de eerste categorie waardoor ze erg aantrekkelijk zijn. Van binnen zijn deze toestellen wel gewoon helemaal gereviseerd en van net zo hoge kwaliteit als de zo goed als nieuwe toestellen.

 

De gebruikte toestellen vertonen meer gebruikssporen dan de voorgaande gradaties en zijn hierdoor ook een stuk goedkoper. Deze toestellen zijn uiteraard van binnen wel van dezelfde kwaliteit. Aan de buitenkant kunnen er echt wat zichtbare krasjes en deukjes zitten. Over het algemeen is dit ook goed te bedekken met een beschermhoes.

 

“Waarom zou ik voor refurbished moeten kiezen?”

Als je nog niet overtuigd bent, zijn hier de belangrijkste redenen om te kiezen voor refurbished:

 

1- Alle luxes van een nieuwe telefoon, maar dan goedkoper!

Door te kiezen voor een gereviseerde telefoon kan je al snel honderden euro’s besparen. Dit terwijl je wel gewoon alle luxes krijgt van een nieuwe telefoon. Bij WeCell bijvoorbeeld, krijg je twee jaar garantie en veertien dagen bedenktijd. Ook zijn alle telefoons van binnen zo goed als nieuw en kun je kiezen uit drie soorten gradaties. Hierdoor is er voor ieder wat wils en vind je altijd een toestel dat past bij jouw budget!

 

2- Milieuvriendelijker dan een nieuwe telefoon.

Door een gereviseerde telefoon te kopen doe je aan hergebruik. Hierdoor hoeven er dus minder grondstoffen uit de grond te worden gehaald en is er minder verspilling. Geld besparen terwijl je milieubewust consumeert kan dus wel!

 

3- Oudere modellen beschikbaar.

Na een paar jaar verdwijnen de oudere toestellen vaak uit de winkelschappen. De belangrijkste reden hiervoor is dat fabrikanten willen dat je altijd hun nieuwste mobieltjes koopt. Dit probleem heb je niet wanneer je kiest voor een gereviseerd toestel. Hier zijn de oudere modellen ook gewoon beschikbaar en dat tegen een zeer scherpe prijs.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »